خواص درمانی گوشت بلدرچین
گوشت بلدرچین به دلیل خاصیت زیاد و طعم لذیذش شناخته شده است. بلدرچین یکی از پر مصرف ترین گوشت ها در جهان است. این گوشت به طور گسترده در کشورهای آسیایی مانند چین و ژاپن مصرف می شود. گوشت بلدرچین کمی زمان می برد تا کاملا پخته شود، اما وقتی طعم آن را می چشید و از گوشت آبدار آن لذت می برید، پی میبرید که ارزش این زمان را داشت!
همه آنچه باید درباره گوشت بلدرچین بدانید:
گوشت بلدرچین یک انتخاب غذایی ارزشمند است. بلدرچین پرنده ای کوچک و چاق با پرهای قهوه ای است. وزن آن حدود 1-2 پوند (تقریبا 400-900 گرم) است. بلدرچین که از خانواده قرقاولان است به خاطر گوشت تیره یا سفید طعم دارش مورد توجه است.
فواید گوشت بلدرچین برای سلامتی
بلدرچین سرشار از پروتئین، ویتامین ها، مواد معدنی، آهن و مواد مغذی مانند کلسیم، فسفر، روی و غیره است. در اینجا چند خاصیت مهم این گوشت را برای سلامتی عنوان میکنیم :
حاوی مجموعه ای از ویتامین ها از جمله ویتامین A، D، K و B است.
این گوشت ترکیباتی دارد که خاصیت ضد میکروبی، آنتی اکسیدانی، ضد فشار خون،و ضد سرطانی بیشتری نسبت به سایر گوشت ها دارد.
خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد. شامل 11 گرم آمینو اسیدهای ضروری است که حدود 40 درصد پروتئین مورد نیاز بدن را تامین میکند.
در مقایسه با گوشت مرغ میزان اسید چرب و ویتامین های بیشتری دارد.
(روی، آهن و نیتروژن)، ویتامین E و پروتئین بلدرچین وحشی دارای سطوح بالاتری نسبت به بلدرچین اهلی هستند.
استحکام و نگهداری استخوان
گوشت بلدرچین سرشار از فسفر و کلسیم است که برای سلامت استخوان ها ضروری است. مصرف منظم آن می تواند از اختلالات استخوانی مانند پوکی استخوان جلوگیری کند، زیرا کمبود کلسیم و فسفر به طور قابل توجهی در ایجاد این بیماری نقش دارد.
ویتامین D موجود در گوشت بلدرچین رشد مناسب استخوان را تضمین می کند و سیستم عصبی را تقویت می کند. ویتامین K تراکم استخوان را بیشتر می کند و به لخته شدن خون کمک می کند.
خواص گوشت بلدرچین برای رفع مشکلات تنفسی
به دلیل خواص تقویت کنندگی، به کاهش مشکلات تنفسی مانند آسم، سل و دیستروفی عروقی کمک میکند. این گوشت میتواند از شدت علائم مربوط به بیماریهای تنفسی بکاهد. مصرف گوشت بلدرچین به عنوان بخشی از رژیم غذایی، میتواند به بهبود عملکرد سیستم تنفسی کمک کند.
سلامت قلب
پروتئین های موجود در گوشت بلدرچین به تثبیت سطح کلسترول بد (LDL) در بدن کمک می کند. متخصصان گوشت بلدرچین را برای سلامت قلب توصیه می کنند، اما برای به حداکثر رساندن فواید آن باید بدون چربی های اشباع پخته شود.
ترمیم بافت
محتوای پروتئین موجود در بلدرچین به ترمیم بافت های آسیب دیده کمک می کند. به بازسازی سلول های مو، ناخن و پوست کمک می کند و در عین حال تولید هورمون ها و آنزیم ها را افزایش می دهد.
مبارزه با کم خونی
آهن موجود در این نوع گوشت با افزایش تولید هموگلوبین و تعداد گلبول های قرمز خون به مبارزه با کم خونی کمک می کند.
تقویت سیستم ایمنی بدن
مشخصات غنی از مواد مغذی گوشت بلدرچین سیستم ایمنی را تقویت می کند و به بدن در مقاومت در برابر بیماری ها و از بین بردن باکتری ها و انگل های مضر کمک می کند.
سلامت دستگاه گوارش
مصرف منظم این گوشت از سیستم گوارشی، رفع مشکلات و بهبود عملکرد معده و روده کمک می کند.
سلامت تنفسی
گوشت بلدرچین به طور موثر مشکلات تنفسی مانند آسم، سل و دیستروفی عروقی را برطرف می کند.
مراقبت از پوست
حاوی ویتامین های A، B و E است که از پیری زودرس جلوگیری می کند و به ترمیم پوست کمک می کند.
تولید انرژی
ویتامین B2 موجود در گوشت بلدرچین کربوهیدرات ها را به قند تبدیل می کند و منبع انرژی سریعی برای بدن فراهم می کند.
سلامت مغز و تقویت حافظه
حاوی انواع ویتامین های B مانند ریبوفلاوین، نیاسین و اسید فولیک است که سلامت مغز را بهبود می بخشد. کولین موجود در گوشت از عملکرد عصبی پشتیبانی می کند و حافظه را تقویت می کند.
سلامت چشم
این گوشت برای سلامت چشم مفید است. محتوای لوتئین و زیگزانتین آنها از شبکیه محافظت می کند، نور آبی مضر را مسدود می کند و از آسیب جلوگیری می کند. ویتامین A موجود در بلدرچین با ویتامین موجود در هویج قابل مقایسه است.
گوشت بلدرچین چه مزه ای دارد؟
این گوشت، مرطوب، لطیف و آبدار است.همچنین دارای طعمی متمایز و طعمی ملایم است که مزه ای کشابه گوشت مرغ دارد . این بافت سبک بلدرچین است که آن را برای کباب کردن، کباب کردن و پخت عالی می کند. این گوشت حجیم نیست و بهتر است با حرارت مرطوب تهیه شود که شامل اضافه کردن چربی در اطراف آن است. این ترفند از خشک شدن آن در هنگام پخت جلوگیری می کند.
سخن پایانی:
با افزایش جمعیت، تقاضا برای منابع پروتئین حیوانی مانند گوشت و تخم مرغ افزایش یافته است. هزینه تولید برای پرورش حیوانات نیز مشکل بزرگ عصر حاضر است. بنابراین استفاده از پرندگان کوچکی مانند بلدرچین به دلیل نیاز کم به خوراک و رشد سریع آنها مورد توجه قرار گرفته است. علاوه بر این، کیفیت تغذیه ای مانند اسید آمینه، اسید چرب، ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیب پروتئینی تخم مرغ و گوشت آن نسبت به سایر پرندگان فواید بیشتری دارد. اسید اولئیک حدود 1/3 کل اسیدهای چرب موجود در گوشت سینه بلدرچین را دارد و بیشتر از گوشت مرغ و اردک است. این گوشت به خاطر محتوای اسید اولئیک بالا که با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی مرتبط است، مفید است. با این حال، مصرف آن باید به اندازه و با مشاوره پزشک انجام شود تا از هرگونه عوارض احتمالی جلوگیری شود.