گوشت گوساله در طب سنتی: مزاج، خواص و کاربردهای درمانی

گوشت گوساله از نظر طب سنتی

امروزه مصرف گوشت گوساله در جامعه بیشتر رایج است. زیرا قیمتی پایین تر نسبت به گوشت گوسفند دارد. گوشت گوساله خواص مختلفی دارد اما به دلیل طبع سردی که دارد، می تواند عوارضی نیز داشته باشد. بهترین راه برای پیشگیری از این عوارض و کاهش عوارض گوشت گوساله، مصرف آن همراه با مصلح است. در ادامه در مورد مصلحات گوشت گوساله توضیح خواهیم داد:

طبع گوشت گوساله چیست؟

در طب سنتی اغلب گوشت ها طبع گرم و تر دارند که میزان این گرم و تری در گوشت ها متفاوت است. گوشتی که میزان گرمی و تری آن کمتر باشد، گوشت سرد نامیده می شود. بنابراین وقتی در مورد طبع یک گوشت از کلمه سردی استفاده می کنیم در واقع منظورمان سردی آن نسبت به گوشت های دیگر است.گوشت گوساله نسبت به سایر گوشت های قرمز ازجمله گوشت گوسفندی سردی بیشتر دارد. هرچه گوساله جوان تر باشد، (تا حدود 18 ماه) گوشت آن معتدل تر است.

گوشت گوساله مناسب چه ویژگی هایی دارد؟

گوشت گوساله از گاوهایی به دست می آید که هنوز به بلوغ نرسیده‎ اند. همچنین از نژادهای شیری می‌آید که برای پرورش استفاده نمی‌شوند. البته برای انتخاب نژاد خاص، افزایش وزن در مدت زمان مشخص، ملاک است. معمولاً گوساله ها در سن ۴ تا ۶ هفتگی از شیر گرفته می شوند. در سنین ۲ تا ۵ ماهگی نیز برای پرواربندی انتخاب می ‌شوند.
اگرگوساله ای کمتر از یک سال سن داشته باشد بهترین زمان برای ذبح است. البته در سنین بیشتر از یک سال نیز گوساله را برای پرواربندی انتخاب می کنند. تا سن ۲۴ ماهگی گوساله اطلاق می شود. هرچقدر سن گوساله کمتر باشد گوشتش بافت نرم تری دارد. البته گوساله نسبت به بره، دارای بافت عضلانی سفت تری است. هر چقدر سن گوساله بیشتر باشد بافت عضلات نیز ضخیم‌تر می‌شود. رنگ گوشت گوساله قرمز است و طعم آن نیز نسبت به گوشت بره خنثی تر است. پخت آن نیز دیرتر انجام می شود و دیر هضم است. استخوان گوشت گوساله کمتر است، همچنین چربی اشباع شده و کلسترول کمتری در گوشت گوساله نسبت به بره وجود دارد. به همین دلیل به ورزشکاران و افرادی که رژیم غذایی لاغری دارند معمولاً مصرف گوشت گوساله توصیه می شود.

خواص گوشت گوساله

خواص گوشت گوساله

چربی کمتر و پروتین بیشتری دارد.سیر کننده است.به کاهش وزن افراد چاق کمک می کند.باعث تقویت سیستم ایمنی می شود.خون رسانی به بافت های بدن را بهبود می بخشد.سیستم عصبی را تقویت میکند.عضلات بدن را بازسازی می کند.سرشار از روی و ویتامین12 B است.

تفاوت گوشت بره و گوساله در طب سنتی

در طب سنتی بیشتر توصیه می شود که از گوشت گوسفند استفاده کنید. به ویژه بره هایی که کمتر از یک سال یا یک سال تمام سن داشته باشند.
دلیل دیگر را باید در طب سنتی جست و جو کرد که به مزاج افراد و مواد غذایی از جمله گوشت مربوط می‌شود. طب سنتی و ایرانی بیان می کند که مزاج ها چهار نوع هستند، شامل گرم و تر، گرم و خشک، سرد و تر، سرد و خشک بر این اساس گوشت گوسفندی بره دارای مزاج گرم و تر است. به دلیل اینکه با اکثر مزاج ها سازگار است و بسیار مقوی است توصیه می‌شود این نوع گوشت را مصرف کنند.
گوساله درجه کمتری از مزاج گرم و تر را نسبت به گوشت بره دارد. هر چه سن گوساله بیشتر و بالغ تر باشد مزاج ان به سرد و خشک نزدیک‌تر می‌شود و سودا زا است. در طب سنتی توصیه می‌شود برای انتخاب نوع گوشت مصرفی، ابتدا مزاج خود را بشناسید سپس گوشت مناسب را انتخاب کنید.

اثرات مثبت گوشت گوساله

گوشت گوساله یکی از مهمترین منابع پروتئین است. قسمت هایی از این گوشت، مانند فیله و راسته، مقدار کمتری چربی دارند وپروتئین بیشتری دارند.متخصصان به افرادی که اضافه وزن دارند توصیه میکنند که از این بخش‌ها برای کاهش وزن خود استفاده کنند. گوشت گوساله حاوی مقادیر زیادی ویتامین B12 و روی است. این ویتامین ها به تقویت سیستم ایمنی و سیستم عصبی بدن کمک میکنند.

عوارض و مضرات گوشت گوساله

عوارض و مضرات گوشت گوساله در طب سنتی

طبع گوشت گوساله در طب سنتی سرد است. با توجه به سرد بودن طبع گوشت گوساله، مصرف آن توسط اشخاص سرد مزاج سبب بروز مشکلاتی همچون، ضعف و درد استخوان می‌شود، با توجه به این موضوع این افراد باید در مصرف این نوع گوشت تعادل را رعایت کنند.

این نکته را در نظر داشته باشید که پخت گوشت گوساله تا حدی می تواند سردی آن را کم کند و بنابراین مصرف این گوشت برای افرادی که دارای مشکلات گوارشی نظیر نفخ معده هستند به هیچ عنوان، توصیه نمی‌شود.

همچنین، افرادی که به صرع یا بیماری مغزی مبتلا هستند، بهتر است از خوردن گوشت گوساله اجتناب کنند یا گوشت را همراه با مصلحات آن مصرف کنند. با توجه به مطالبی که گفتیم درد‌های ناشی از بیماری های استخوانی مانند رماتیسم مفصلی در اثر خوردن گوشت گوساله افزایش پیدا می‌کنند بنابراین، افراد مسن و کهن‌سال نباید زیاد از این گوشت در وعده‌های غذایی‌ خود استفاده کنند. باز هم ذکر میکنیم که پختن گوشت گوساله با استفاده مصلحات آن از سردی گوشت کم میکند.

مصلحات گوشت گوساله

در بالاتر گفتیم ممکن است سردی گوشت گوساله برای برخی افراد مفید نباشد و مشکلاتی برای فرد ایجاد کند. طب سنتی مصلحاتی را برای رفع این مشکل معرفی کرده است. می توان گفت، برای تعدیل مزاج گوشت گوساله بهتر است از مصلح‌ها استفاده کنید. سیر، فلفل دلمه ای و انواع دیگر فلفل از مصلحات این گوشت هستند. با افزودن این مواد به گوشت در حین پخت می توان مزاج آن را تعدیل کرد.

نتیجه گیری

همان طورکه گفتیم مزاج افراد با یکدیگر متفاوت است. پیشنهاد میکنیم از یک متخصص طب سنتی برای برنامه غذایی مناسب خود کمک بگیرید.این راهنمایی به شما کمک میکند که در مرحله ی اول طبع خود را بشناسید و بر اساس آن برنامه غذایی مناسب خود را استفاده کنید. در هنگام خرید گوشت حتما از تازگی آن مطمئن شوید و از فروشگاه های معتبر خرید کنید تا مشکلی برای سلامتی شما به وجود نیاید.

مقالات پیشنهادی

گوشت گوسفند یا گوشت گوساله؟

گوشت گوسفند یا گوشت گوساله؟

میزان مصرف گوشت (چقدر باید گوشت مصرف کنیم)

میزان مصرف گوشت (چقدر باید گوشت مصرف کنیم)

گوشت مرغ یا گوشت گوسفند؟

گوشت مرغ یا گوشت گوسفند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته‌بندی ها

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.